Saturn Outlook Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Long post Warning😁
Hello Im a single mother and spent so much money on this car should of junked it lol...

it will do some random things the most recent thing its doing is the rpms will just stop working and car loses power... if i drive the car for 15 mins on highway the RPMS will drop to 0 car will lose power but still go like its only running on 3 cylinders instead of 6... sometimes it will start 2 overheat sometimes it wont.... sometimes i turn the car off and it will start right up and gage is working some times it wont start has 2 sit for a few than will start and rpms work...

Check engine light isnt on so i cant get codes its came on a few times ( when it wants 2) My traction control light air bag light and one other one is on... my cruise control dont work either.... and it does have a sunroof that leaks of course... i ended up sealing it...

Problems it was foinh

previous to this i had problems with my lights tge would flicker than went out got new ones worked for a month both went out again so got new ones than it did it again so i ended up getting new ballast (believe thats what they were) put old bulbs in both work no more problems

also it would stay running even with key out amd sometimes my radio would just turn on.. i woild hear a radio and than noticed it was my car turn it off than 10 mins later do it again... those 2 problems are fixed it just quit doing it....

i have had new battery put in wires checked fuses checked besides the ones on passenger side behind glove box.... i had terminals cleaned alternator tested and few other random things im getting alot of different of its this and that but cant really figure it out i have so much money in this car i just wanna fix it lol i dont have money for a new car right now so im praying i can get it figured out so i turned to this site to see if anyone else has had problems with their rpms going 2 zero and car loses alot of its power sometimes over heats and other times it dont... Thank you every one for taking the time to read this( and advice if u have any❤)
 

·
Banned
Joined
·
1 Posts
Gclub เกมคาสิโนออนไลน์ถ่ายทอดสด สล็อต บิกีนี สมัครฟรี ฝากถอนง่าย >>ค่ายเกมระบบออโต้สมัครเลย<<
LINE Add Friend Line ID : @sbbth365 หรือดาวน์โหลดผ่านแอปที่ LINE Add Friend (gclub)
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Long post Warning😁
Hello Im a single mother and spent so much money on this car should of junked it lol...

it will do some random things the most recent thing its doing is the rpms will just stop working and car loses power... if i drive the car for 15 mins on highway the RPMS will drop to 0 car will lose power but still go like its only running on 3 cylinders instead of 6... sometimes it will start 2 overheat sometimes it wont.... sometimes i turn the car off and it will start right up and gage is working some times it wont start has 2 sit for a few than will start and rpms work...

Check engine light isnt on so i cant get codes its came on a few times ( when it wants 2) My traction control light air bag light and one other one is on... my cruise control dont work either.... and it does have a sunroof that leaks of course... i ended up sealing it...

Problems it was foinh

previous to this i had problems with my lights tge would flicker than went out got new ones worked for a month both went out again so got new ones than it did it again so i ended up getting new ballast (believe thats what they were) put old bulbs in both work no more problems

also it would stay running even with key out amd sometimes my radio would just turn on.. i woild hear a radio and than noticed it was my car turn it off than 10 mins later do it again... those 2 problems are fixed it just quit doing it....

i have had new battery put in wires checked fuses checked besides the ones on passenger side behind glove box.... i had terminals cleaned alternator tested and few other random things im getting alot of different of its this and that but cant really figure it out i have so much money in this car i just wanna fix it lol i dont have money for a new car right now so im praying i can get it figured out so i turned to this site to see if anyone else has had problems with their rpms going 2 zero and car loses alot of its power sometimes over heats and other times it dont... Thank you every one for taking the time to read this( and advice if u have any❤)
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
My 2008 Saturn Outlook had the same problems. First, the water leak you had drained down onto your electrical box located under your glove box on the passenger side. I got a blow dryer held it over the fuse box to dry it. Do not hold it very close. I would fan it back and forth. I left the glove box off for about a month to see if it was still leaking on a rainy day. All the problems with your instrument panel, radio, etc should clear up.

The loss of power and stabilitrak error: I got a few cans of throttle body cleaner to clean my throttle body. Their is an rubber hose with clamps connected to the mass air filter and the throttle body. To locate just find your air filter housing and follow it to the mass air filter then the rubber hose and then to the throttle body. Disconnect by getting a flat head screwdriver to loosen the clamps on both sides. Take a picture so you will know how to put it back on. There is a small hose connected to the air housing. Just pull it from the engine and the housing. Disconnect the rubber housing from the throttle body and mass air filter. You have to pull it towards you to remove it from the throttle body then pull it away from the mass airflow filter.
755
Get two screwdrivers 🪛. Use one to push the bottom of the flap inside the throttle body to open it up. Once opened to half way use the other screwdriver and push it in until the handle part holds it open half way to hold the throttle body open. You no longer need to hold the screwdriver you used to push the bottom of the flap because the screwdriver at the top is holding it open. You can now clean the throttle body but first put an old rag under the throttle body to catch the fluid. Leave it alone for about 1 hour. Wipe the rubber housing clean if it has oil in it let it dry out for a hour as well. Get the small connector hose and spray with the cleaner in the grass as oil residue will come out. When finished shake free from cleaner and lean it on something for an hour so it can drip dry to ensure all fluids is out.

Place the rubber connector back into the plastic housing until you hear a click. Place the plastic housing with clamps back onto the throttle body and mass airflow filter. This should correct your problems. If it continues to happen repeat the steps but you may have to replace the throttle body and have the mass airflow filter cleaned. I know this was long but I think it will help.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have been having problems with RPM since I purchased the vehicle in 2013… Sometimes if I don’t accelerate hard enough, the gear doesn’t shift into the next- and the RPM’s goes up to nearly 4-5, but stays in the 2-3 gear… however, if I pull over and turn engine off, (sounds crazy), but open and close the door and lock the door… and restart my car- kind of like resetting it… and make sure I can accelerate a little initially to get the gear to kick back at 2-3 … it’s fine.
I was told it was the TCM- transmission control module. It isn’t programmed correctly or something… which I would think would have been a recall- this was a seemingly common issue from what I understand… but no help.
the TCM replacement and labor is a few grand due to the face that the transmission needs to be lifted to get to where to the TCM is to replace.
Unfortunately, I went through a long, hard divorce and custody battle, and having disability along with caring for my oldestwho was homeschooled and back and forth to the hospital along with regular infusions… and very necessary but expensive court fees… this was not even a possibility.
I still have the same issues and do the same thing… and now I am dealing with a few other issues that I am trying to solve to just have it to use until I can get into something more reliable.
I keep replacing the battery- and now sometimes it starts, sometimes it doesn’t and I have to keep retrying- sometimes it sounds like it wants to but won’t… sometimes hitting brake while trying to get it fired it will… my rear passenger tail light/ whole lamp was completely replaced over a year ago and is now completely out again… seems like it’s getting water inside. I can afford a bulb, but at the moment- not another whole lamp … hoping I discover some simple solutions to these things… I’m needing to get tags etc renewed.
There are other things- like traction control light and other things always appear on… can’t locate the source of battery draining like it does.
And other issues I can’t think of off the top of my head at the moment.
Anyway… hoping maybe you could find some similarity (hopefully not 🤣🤦🏼‍♀️)… but if so- hope it helps somehow.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top